Scouting  is  de  grootste  jeugd-  en  jongerenorganisatie  van  Nederland.  Jongens  en  meisjes vanaf 5 jaar kunnen lid worden van Scouting. In verschillende leeftijdsgroepen, speltakken,  beleven  ze  tot  hun  21e  allerlei  avonturen.  Samenwerken,  avontuur,  respect  voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontwikkeling zijn belangrijke thema‚Äôs binnen  Scouting.  Naarmate  de  jeugdleden  ouder  worden,  neemt  de  begeleiding  af  en  de  zelfstandigheid  toe.  Tijdens  de  opkomsten  doen  kinderen  en  jongeren  bij  Scouting  verschillende activiteiten en leren ze op deze manier, spelenderwijs, allerlei vaardigheden. De  spelvisie  geeft  aan  waar  Scouting  inhoudelijk  voor  staat.

Scouting biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving. Binnen alle speltakken is  het  spel  erop  gericht  scouts  te  helpen  zich  maximaal  te  ontwikkelen  tot  actieve  en  verantwoordelijke  volwassenen.  Op  deze  manier  draagt  Scouting  bij  aan  een  betere wereld. Een wereld waarin mensen zelfredzaam zijn en zich nuttig maken in de samenleving.

Iedere week beleven alle kinderen en jongeren de meest  uitdagende activiteiten bij onze Scoutinggroep. Om al die activiteiten mogelijk te maken in en rond ons mooie eigen scoutinggebouw staat elke week ons team van vrijwilligers paraat. We zijn een dynamische vereniging die steeds op zoek is naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Wellicht iets voor u?

Op zoek naar een leuke en actieve klus bij onze scoutinggroep? U kunt aan de slag als leidinggevende bij een bepaalde leeftijdsgroep, als bestuurslid of in een ondersteunende rol.

Komt u ons team versterken?