Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!

Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van de Ridder van der Maelstede? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met ons.

Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van de Ridder van der Maelstede kun je eerst 2 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na 2 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit uniform dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende

• Je kunt 2 keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.
  • Het lidmaatschap gaat in vanaf *invullen* en je betaalt contributie vanaf *invullen*.
  • Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt, moet je je altijd afmelden bij de leiding.
  • Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit uniform draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Hoe oud ben jij?

Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken.

• Bevers: 5-7 jaar
  • Welpen: 7-11 jaar
  • Scouts: 11-15 jaar
  • Explorers: 15-18 jaar
  • Roverscouts: 18-21 jaar

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van de Ridder van der Maelstede, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.
Als lid van Scouting...

• beleef je uitdagende activiteiten!
  • ontmoet je nieuwe vrienden!
  • kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
  • leer je je eigen grenzen ontdekken!
  • kan je een Scoutcard downloaden!
  • krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
  • ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!
  • vorm je samen met 40 miljoen andere Internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!
  • ontmoet je mensen uit andere culturen!
  • ben je ook lid van de Internationale Scouting Organisaties WOSM en WAGGGS.
  • kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de Internationale partnerchips!
  • ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

Meer weten over het lidmaatschap?

Kijk dan verder op deze site of neem contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van de Ridder van der Maelstede.

Afmelden als lid

Beëindiging van het lidmaatschap van scouting Ridder van der Maelstede is mogelijk per 1 januari en per 1 juli van ieder jaar. Opzeggingen moeten minimaal 1 maand voor één van de genoemde data schriftelijk worden ingediend bij de penningmeester. Dit kan door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.