Roverscouts

De jongerentak is de laatste speltak van Scouting voor leden van 18 t/m 23 jaar (de leeftijden zijn indicatief). De leden van de jongerentak vormen samen een Stam.

Een Stam heeft een eigen bestuur, bestaande uit een voorzitter, penningmeester en een stamcorrespondent (secretaris). De leden van de stam regelen alles zelfstandig. Hierbij kunnen zij de hulp inroepen van een stamadviseur die hen kan adviseren en sturen in de organisatie van de Stam.

Er bestaan ook stammen die niet aan een scoutinggroep gebonden zijn. Deze Landelijke Interessestammen hebben zich gespecialiseerd in een bepaald onderwerp zoals EHBO, theater, radio of outdooractiviteiten. Deze stammen geven ook vaak ondersteuning bij evenementen. Van deze stammen kunnen zowel jongerentakkers als Plusscouts (23+) lid worden.

Veel jongere mensen zijn naast Stamlid ook vrijwilliger. Vaak zoeken Scoutinggroepen leiding voor diverse speltakken en andere functies. Veel jongerentakkers zijn ook actief op regionaal of landelijk niveau, bijvoorbeeld als medewerker bij grote Scoutingevenementen .

Praktische Informatie

Leeftijd: 18 – 23 jaar

Opkomst: zaterdag 19:30 – 21:30

Email: stam@scoutingkapelle.nl