Shantiwelpen

Kies je eigen avontuur

Ben je tussen de 7 en 11 jaar? En een meisje? Jij boft! Dan kan je lid worden van de shantiwelpen.

Ga je mee?

We gaan samen naar de jungle! We spelen het spel van het Jungleboek, samen met de andere meisjes van je “nest”. Een nest is een groepje meiden waarmee je iedere week de leukste avonturen beleeft, net als Shanti en Mowgli in de jungle. Durf jij mee te gaan naar alle plekken in de jungle, zoals de Raadrots, de Talaab Poel en de Guha grotten? Kom snel eens kijken!

Wat doe je nou eigenlijk bij de shantiwelpen?

Nou, eigenlijk van alles. We doen spelletjes die iedereen bij Scouting wel eens doet. Maar wat je ook doet, je houdt je altijd aan de Scoutingafspraken. Dat beloof je als je een shanti-welp wordt. Je belooft iedereen te helpen waar je maar kan. En eerlijk en vriendelijk te zijn. En vol te houden. En ook nog goed voor de natuur te zorgen. Poeh! Dat is een heleboel. Maar bij Scouting leer je het vanzelf. En het is nog leuk ook. Reken daar maar op!

Op kamp!

Een keer per jaar gaan alle Scouts op kamp, dus dat doen wij met de shanti-welpen natuurlijk ook. Dan slaap met je z’n allen in een clubhuis of het gebouw van een andere Scoutinggroep. Je leert elkaar goed kennen en beleeft extra-speciale avonturen. Misschien is er wel een groot kampvuur…

Deskundige leiding

Leidinggevenden worden door Scouting Nederland zelf opgeleid. Na een basistraining blijven leidinggevenden zich verder ontwikkelen met gespecialiseerde vervolgtrainingen. Ook voor leiding staat plezier voorop. Ze doen het tenslotte vrijwillig. Maar niet vrijblijvend. U mag 100% inzet verwachten.

Praktische Informatie

Leeftijd: 7 – 11 jaar

Opkomst: zaterdag 9:30 – 11:30

Email: shantiwelpen@scoutingkapelle.nl