Welpen

Kies je eigen avontuur

Ben je tussen de 7 en 11 jaar? En Jongen? Jij boft! Dan kan je Welp worden.

Yalahiii!

Akela roept. Het is wolventaal voor “Kom, laten we gaan jagen!”. Welpen zijn jonge wolven. Akela is de oude grijze wolf. Hij roept de welpen. “Verzamelen bij de grote raadsrots!” Welpen gaan dan samen op jacht in de rimboe. Ze beleven er allerlei avonturen. Soms steken ze zelfs de Waingoenga-rivier over. Die stroomt achter de grote raadsrots. Ze leren veel over de rimboe van Baloe, de bruine beer. Bagheera, de zwarte panter, is de beste jager van de rimboe. Hij kent alle sporen en sluipt als de beste. De oude olifant Hathi kan mooi vertellen. Hij is wel honderd jaar en heeft veel meegemaakt. En er zijn nog veel meer dieren waar de welpen graag iets van leren.

Er is een boek over de rimboe. Het is het verhaal van Mowgli, een jongetje. Hij is verdwaald in de rimboe. Gelukkig neemt Raksha de wolf hem op in haar nest. Mowgli groeit op bij de welpen. Het boek heet Djungleboek. Het is geschreven door Rudyard Kipling. Ga het maar eens lenen in de bieb. Het staat vol met spannende verhalen over de dieren in de rimboe.

Wat doe je nou eigenlijk bij de Welpen?

Nou, eigenlijk van alles. We doen spelletjes die iedereen bij Scouting wel eens doet. Maar wat je ook doet, je houdt je altijd aan de Scoutingafspraken. Dat beloof je als je een welp wordt. Je belooft iedereen te helpen waar je maar kan. En eerlijk en vriendelijk te zijn. En vol te houden. En ook nog goed voor de natuur te zorgen. Poeh! Dat is een heleboel. Maar bij Scouting leer je het vanzelf. En het is nog leuk ook. Reken daar maar op!

Op kamp!

Een keer per jaar gaan alle scouts op kamp. Of je nou esta, welp, dolfijn of kabouter bent. Dan slaap met je z’n allen in een clubhuis of het gebouw van een andere Scoutinggroep. Je leert elkaar goed kennen en beleeft extra-speciale avonturen. Misschien is er wel een groot kampvuur…

Ontdekkingsreis op maat

Welpen gaan op avontuur in een fantasiewereld. De rimboe van Mowgli (uit het Jungleboek). Toch leren ze al spelend aardig wat over de wereld van alledag.

Deskundige leiding

Leidinggevenden worden door Scouting Nederland zelf opgeleid. Het trainingsaanbod is maatwerk. Na een basistraining blijven leidinggevenden zich verder ontwikkelen met gespecialiseerde vervolgtrainingen. Ook voor leiding staat plezier voorop. Ze doen het tenslotte vrijwillig. Maar niet vrijblijvend. U mag 100% inzet van ons verwachten.

Ook spelend op ontdekkingsreis?

Praktische Informatie

Leeftijd: 7 – 11 jaar

Opkomst: zaterdag 9:30 – 11:30

Email: welpen@scoutingkapelle.nl