Scouts

Scouts zijn jongens en meisjes tussen 11 en 15 jaar oud. Bij de Scouts wordt actie van jou verwacht.

Een Scout ontwikkelt z’n eigen talenten. Er is ruimte voor iedere Scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Koken op houtvuur, bruggen bouwen van touw en hout, kamperen onder een zeiltje, Bungelen aan een touw… je kunt het zo gek niet bedenken bij de scouts.

Ploegwerk

Bij de scouts krijg je te maken met je eigen groepje, je patrouille. In deze patrouille werk je veel samen tijdens de opkomsten en kampen. Bij de scouts leer je om samen te werken.De een is een kei in het navigeren, de ander heeft binnen vijf minuten het vuur branden. In een patrouille leer je van elkaar. Je zult merken dat de andere scouts rekening met jou houden. Ze hebben iets voor je over. Dat komt omdat je iets moet beloven als je scout wilt worden. De laatste woorden van die belofte zijn belangrijk:

Jullie kunnen op me rekenen

In je patrouille heb je een PL (patrouilleleider) en de APL (assistent patrouilleleider) zij zijn vaak de oudsten in de groep, waar je altijd om hulp kan vragen. Als hun je niet verder kunnen helpen is er altijd de leiding nog.

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur. Met je eigen ploeg in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad zonder leiding met kaart en kompas. Niet weten waar je ’s avonds slapen zal. En dikke vrienden worden natuurlijk.

Wat kan je van leiding verwachten?

De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon even gezellig mee.

Een ontdekkingsreis

Je hebt het nu wel door: plezier staat bij Scouts voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting ontdek je de wereld om je heen. En daar leer je van. Je verlegt steeds je grenzen op een avontuurlijke manier. Je leert je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Als je straks 15 bent en naar de Explorers gaat, kan jij zelfstandig beslissingen nemen. Leiding wordt steeds meer begeleiding. Jij maakt je eigen avontuur. Je weet hoe je uitdagingen moet aanpakken. En daar heb je voor de rest van je leven voordeel van.

Praktische Informatie

Leeftijd: 11 – 15 jaar

Opkomst: zaterdag 14:00 – 17:00

Email: scouts@scoutingkapelle.nl