De kaderleden zorgen ervoor dat onze jeugdleden het scoutingspel kunnen spelen in een veilige omgeving. Het is daarom belangrijk om constant een goed team van (gekwalificeerde) kaderleden te hebben. De leiding is verantwoordelijk voor de activiteiten van een leeftijdsgroep. Ze maken daarvoor samen een planning afgestemd, bereiden de activiteiten voor en stellen de jeugdleden en hun ouders van het programma op de hoogte. Iedere zaterdagochtend of –middag beleven ze vervolgens de grootste avonturen met onze jeugdleden.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste leiding! Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van de hechte enthousiaste groep vrijwilligers die elke zaterdag veel lol beleeft aan het leidinggeven van onze jeugdleden, neem dan snel contact met ons op.

Als je leiding gaat geven dan maak je deel uit van een leuk team jonge mensen. Scouting-ervaring is mooi meegenomen, maar zeker niet noodzakelijk. Scouting Nederland organiseert allerlei cursussen en workshops die je gaat volgen, zodat je een officiële erkenning kan krijgen om te mogen leidinggeven.